Duurzaam agrarisch beheer en biologische producten van Landgoed Velhorst | Lochem

Duurzame landbouw op Landgoed Velhorst

Om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties in hun eigen behoeften kunnen blijven voorzien en deze niet in gevaar worden gebracht, kiezen wij voor duurzame landbouw én kringlooplandbouw op Landgoed Velhorst in de gemeente Lochem. Dat wil zeggen dat een dergelijke vorm van landbouw toekomstbestendig is, zowel in ecologisch, economisch als sociaal opzicht.

Onze taak

Wij zien als het onze taak om zorg te dragen voor de bodem, de gewassen, de dieren, de natuur en het landschap op Landgoed Velhorst en zijn vereerd om het beheer van dit prachtige gebied in de Achterhoek de komende jaren uit te mogen voeren.

Wat willen wij bereiken

  • Biodiversiteit verhogen door herdimensionering van akkers, aanleg van akkerranden en opnemen van met name zomergranen in het bouwplan.
  • Consumenten voorzien van duurzaam geteelde producten.
  • Maatschappij en landbouw (burger en boer) te verbinden via de “Vrienden van Velhorst”.
  • Goede financiële positie door een korte keten.
  • Onderzoek doen naar verbinding tussen technologie en ecologie binnen ons bedrijf.
  • Studenten inspireren door mogelijkheden van natuur-inclusieve landbouw, zowel voor biologische als gangbare landbouw.

Samen investeren

Wij willen bijdragen aan gezond voedsel en een gezonde bodem voor nu én in de toekomst. Jij kunt hier ook aan bijdragen door lid te worden van Vrienden van Velhorst. Het lidmaatschap kost 25 euro per jaar. Als lid krijg je:

  • Educatieve seizoenswandelingen (deelname per gezin)
  • Verrassende recepten met producten Velhorst
  • 10% korting op online bestelling van producten van Velhorst

Over Winny en Arjen van Buuren | Lochem

Even voorstellen: wij zijn Winny en Arjen van Buuren. 30 November j.l. hebben we de pachtovereenkomst met Natuurmomenten getekend.

We gaan een 85 hectare extensief en gemengd boerenbedrijf exploiteren op Landgoed Velhorst. We verbouwen biologische groenten, aardappels, granen en kruiden en houden biologische schapen en koeien.

Nieuwsgierig geworden? Kom wandelen op Landgoed Velhorst langs de onze akkers.


Foto 1 Winny en Arjen van Buuren Foto 2 Winny en Arjen van Buuren Foto 3 Winny en Arjen van Buuren Klik om te vergroten

Vrienden van Velhorst
Winny en Arjen van Buuren


Professionals in de categorie Land- en Tuinbouw

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!