Je eens zo gezonde middenrifademhaling kan aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dat lucht op! | Lochem

Als je geboren wordt adem je op een gezonde manier: vanuit je middenrifgebied

In de loop der jaren kan je adem verstoord raken. Een prestatiegericht leven kan invloed hebben op je autonome zenuwstelsel en daarmee ook op je ademhaling. Zonder dat je het in de gaten hebt houd je je adem vast terwijl je je doelen en deadlines probeert te halen, thuis, op je werk en bij je hobby's. Er ontstaan fysieke klachten en onrust in je mind. Je eens zo gezonde middenrifademhaling kan aan een onderhoudsbeurt toe zijn.

Heb je last van een of meer van de volgende klachten? 

 • hoge borstademhaling en hyperventilatie in rust toestand of tijdens het sporten
 • hartkloppingen, kortademigheid
 • tintelingen, duizeligheid
 • spanning en gejaagdheid, rusteloosheid en nervositeit 
 • depressie, angst en paniek
 • slapeloosheid, moeilijk inslapen of doorslapen
 • (dreigende) burn out klachten, totale vermoeidheid en overspannenheid

Specifieke dingen die we gaan doen: 

 • misverstanden en fabels over de adem ruimen we op 
 • je krijgt heldere uitleg en oefeningen voor een gezonde middenrifademhaling
 • je krijgt praktische oefeningen aangeboden die al snel verlichting bieden
 • je leert goed door te ademen in lighouding, zithouding, staand en bij bewegen
 • je leert hoe je gezond ademhalen kan integreren in je dagelijkse leven

In gemiddeld twee tot vijf bijeenkomsten leer je op een gezonde manier te ademen. Resultaten:

 • je klachten verminderen of verdwijnen
 • je voelt je energieker en minder snel moe
 • je uithoudingsvermogen met sporten en bewegen verbetert
 • je ervaart meer zelfbewustzijn en bent meer aanwezig ‘in het moment’
 • je kunt beter je rustmomenten pakken

Over Yvonne Dekker | Lochem

Passie

Sinds 2005 geef ik met plezier lessen en coaching gestoeld op de Klassieke Yoga. Het is mijn passie om mensen te ondersteunen naar een gezond, harmonieus en zinvol leven via bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. 

Manier van werken

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een zorgvuldige en praktische benadering. Ik leg uit waarom ik iets zeg of doe en bied je concrete middelen. Ik hou van openheid, humor en van de eigenheid van de mensen. Ik ben graag bereid buiten de geijkte paden te gaan en wat onmogelijk lijkt mogelijk te maken. Ik leer je de juiste vragen aan jezelf te stellen en te vertrouwen op de antwoorden die binnenin gehoord willen worden, te putten uit je innerlijke wijsheid.

In mijn jonge jaren

Ik werkte zes jaar als verpleegkundige in een AMC en in de terminale thuiszorg. Mijn liefde voor literatuur, psychologie en filosofie leefde ik uit met een universitaire studie Vergelijkende Literatuurwetenschap.

Yoga, een complete, praktische en holistische filosofie en wetenschap

Yoga kreeg later in mijn leven een steeds grotere plek. Ik ontdekte dat de klassieke Yoga een complete en holistische filosofie en wetenschap is; de wetenschap van het Zelf. Ik volgde de intensieve internationale Himalayan YogaMeditation Teachers Training vanuit Rishiskeh, India. Mijn leraren waren en zijn zeer ervaren yogi’s en meesters uit een duizenden jaren oude traditie van kennisoverdracht uit de Himalaya’s. Er volgden jaren van training in zelfobservatie en innerlijke dialoog op alle niveau’s van mijn bestaan: lichaam, adem, mind en ziel.

Wat een enorm geschenk is dat!


Professionals in de categorie Ademtherapie

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!