Vegan Kerstdiner, de Recepten

Bloemkoolsoep met kerrie (of kurkuma)

4 personen

 

600 gram bloemkool

200  ml kokosmelk

3 tl kerriepoeder of kurkuma (liefst vers)

1 ui

bleekselderij

snufje peper en zout

 

uit fruiten in de pan

bloemkool in kleine roosjes hakken en de bleekselderij snijden

kruiden met de kerrie/kurkuma

en lekker opbakken op laag vuur

 

bouillon toevoegen en na half uurtje ongeveer de kokosroom toevoegen

 

Wil je een ‘gladde’ soep, dan zet je de staafmixer er in ;)

Wil je hem laten zoals hij is… met mooie stukken bloemkool, opletten dat deze niet te gaar worden.

 

afgarneren met verse koriander

 

--------

Paddestoelen bourgignon

 

4 personen

 

lekker veel champignons (500 gram minimaal)

 

1 grote winterwortel

4 uien

2 tenen knoflook

150 ml bouillon (zelf maken of met biologische kruidenpoeder)

rode wijn

tijm – laurier (glutenvrij meel (1 eetl) 1 eetl plantaardige margarine

 

margarine in de pan en alle gesneden groente (zonder de champignons) wokken

 

rode wijn en bouilon erbij voegen en de kruiden toevoegen; lekker laten sudderen

de champignons apart bruin bakken

toevoegen aan de rest van de bourgignon

lekker laten trekken en binden met bloem,  of glutenvrij meel

 

 

afgarneren met wat ‘groen’ (bieslook, of iets dergelijks)

chocolademousse 

 

4 personen

 

aqua faba (kikkererwtensap uit 1 blikje kikkererwten)

175 gram pure chocolade

 

naar smaak toevoegen (vanille – suiker of iets anders wat je heeel lekker vind J

 

de aqua faba op hoogste stand stijf kloppen

 

de chocolade laten smelten (au bain marie)

 

Als de aqua faba geheel stijf is dan de chocolade er doorheen SPATELEN, geen mixer gebruiken

 

Afmaken op smaak met wat je maar lekker vindt

 

Schenk het in een mooi glaasje, laat het opstijven in de koelkast; dotje room en …

 

 

 

EET SMAKELIJK

 

Check de website en de video voor nog meer inspiratie en eventuele afhaal mogelijkheden!

 

Namens Bewust Achterhoek en Gastgalerij Ankomm'n wensen we iedereen prettige Feestdagen!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...