Grip op je stress, leer invloed uit te oefenen op je stress

Refinding
Winterswijk

Een individueel coachingstraject of een training die niet de symptomen bestrijdt, maar de oorzaak aanpakt. Dmv inzicht en oefeningen krijg je handvaten om je stress-respons te stoppen. Je klachten zullen geminimaliseerd worden of zelfs verdwijnen.

Stress is een overlevingsmechanisme en is op zich niet slecht. Het wordt anders wanneer de stress te lang doorgaat of helemaal niet meer stopt. Je lichaam gaat daarop reageren met klachten zoals: vermoeidheid, hoofdpijn, kort lontje, concentratieproblemen, angst/paniekaanvallen, slecht slapen tot zelf depressiviteit en een burn-out.

Ik geef individuele coaching. Tijdens dit coachingstraject leer je wat stress is en hoe dit bij jou werkt. Je leert je eigen stresspatroon herkennen, dit is namelijk voor iedereen anders.

Ik werk met het onbewuste brein. Ons onbewuste brein beinvloed ons functioneren voor 95%. Dus wil je echt verandering, dan moet je daar zijn. Veel mensen weten wel wat ze moeten veranderen, maar niet hoe. Dit komt doordat ons onbewuste brein niet anders doet dan patronen herhalen. En hierbij kijkt het niet naar of het behulpzaam is voor je of niet. Wij gaan dit wel doen. Ik leer je niet behulpzame gedragspatronen te stoppen en te vervangen door behulpzame patronen. Dit doen we door oa te kijken naar je overtuigingen. Ik leer je je overtuigingen die je niet (meer) helpen op een eenvoudige doeltreffende manier om te zetten naar een overtuiging die je helpt. Daarnaast gaan we kijken wat je stress-triggers zijn en deze onderzoeken en aanpakken. 

Je krijgt alle tools in handen om op een doeltreffende manier je stress te stoppen. Met als gevolg dat je lichaam en je hoofd tot rust komen en zo je klachten verdwijnen.

De individuele en online consulten worden vergoed door meerdere zorgverzekeringen.

Over Refinding

Stress, ookal vond ik zelf dat ik er geen last van had, mijn lichaam vertelde wat anders. Ik had oa klachten als vermoeidheid, kort lontje, maagklachten en concentratieproblemen. 

Omdat ik zelf wel klaar was met de vermoeidheid, me beroerd voelen, enz. ben ik gaan zoeken wat voor mij werkte. Zo kwam ik in het energetische werk terecht, wat me veel gebracht heeft.

En toch. Het werkte wel, maar ik had het gevoel dat ik wat miste. De klachten waren namelijk niet weg. Uiteindelijk, na (weer) een keer thuis te hebben gezeten met vermoeidheidsklachten en verhoogde leverwaarden, heb ik de training van het Alexanderconcept gedaan. En daar viel het kwartje. Ik had chronische stress door een traumatische ervaring. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in trauma. Zelf heb ik het voorval namelijk nooit gezien als traumatisch. En toch is toen mijn stress-respons aangeslagen en niet meer uitgegaan. Ik ben de opleiding Iopt gaan doen van Franz Ruppert en kwam er achter dat ik, ondanks mijn fijne jeugd, wel degelijk trauma's had opgelopen.

Het lastige van chronische stress is, dat je het eigenlijk niet meer opmerkt. Ook stress is heel persoonlijk en heeft op iedereen een ander effect, Maar als je je er bewust van bent en echt de handvaten krijgt hoe je je stress kunt stoppen, is het op een hele makkelijke manier te veranderen. Voor mij heeft het heel veel effect gehad. Mijn klachten zijn weg, ik heb weer energie en slaap goed.


Refinding

Simone Wopereis

Jasmijnlaan 245
7101ZL Winterswijk

Lid van beroepsvereniging

Grip op je stress, leer invloed uit te oefenen op je stress