Eén tot 5 daags Retraite arrangement op maat - Ans de Graaf, Coach in Bewust-Zijn

Rezonans
Warnsveld

Rezonans biedt je de gelegenheid om je terug te trekken in de rust en de ruimte van het Achterhoekse platteland voor een persoonlijke retraite van éen tot vijf dagen. Voor mensen die behoefte hebben aan bezinning en verdieping in hun leven.

Rezonans biedt je de gelegenheid om je terug te trekken in de rust en de ruimte van het Achterhoekse platteland voor een persoonlijke retraite. Voor mensen die behoefte hebben aan bezinning en verdieping in hun leven. 

Want soms zoek je een plek waar je je aandacht naar binnen kan richten. Een plek waar je je innerlijke weg kan volgen. Een plek waar je je veilig en vertrouwd voelt. Een plek waar je je hart kunt openen om van binnenuit tot inzicht te komen wat de volgende stap in je leven moet zijn. Zodat je weer met nieuwe energie en inspiratie naar huis kunt gaan.

In de rust en de stilte van deze plek is er ruimte voor lange wandelingen, meditaties, schrijven, lezen, fietsen en diverse sportieve-, spirituele en creatieve activiteiten. Je kunt ook deelnemen aan workshops als bijvoorbeeld intuitief schilderen, speksteen vormen of natuurbeleving.

Je kunt je retraiteverblijf combineren met het werken aan een persoonlijk-, relatie- of groepsthema. Of met een coach of counselor bepaalde items uitdiepen. Afhankelijk van je eigen behoefte krijgt de begeleiding vorm. Kijk voor meer informatie over de healingsvormen en workshops die Rezonans aanbiedt op de website.

Voor je verblijf tijdens de retraite kun je kiezen uit een kamer in de boerderij of voor het volledig ingerichte appartement. Een retraite is geschikt voor groepen, managers, parners en ook individueel.

Meer informatie over de retraite arrangementen vind je op de website.

Over Rezonans

Ik ben opgegroeid op het Brabantse platteland. Na de middelbare school ben ik jarenlang werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Via de HBO opleiding Maatschappelijk werk en Creatieve therapie zocht ik naar verdieping en antwoorden in deze voor mij complexe maar ook boeiende wereld. Jarenlang ben ik als vrijwilligster actief geweest in het begeleiden van kindergroepen en reizen voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten. De ontdekking van de vele uiteenlopende gezinnen, culturen en samenlevingsvormen en de normen waarden en verwachtingen die daaraan verbonden zijn, was voor mij een groot avontuur. Toen mijn broer op 28 jarige leeftijd overleed zag ik nog meer dan hiervoor de betrekkelijkheid van het leven in.

Ik besloot te gaan reizen. Elke dag kan de laatste zijn. Het leven is: "NU"! Ik reisde naar Indonesië, Zuid-Amerika, Pakistan, India, Nepal, Tibet, Noord-Amerika en Canada.

Mijn trektocht met mijn rugzakje door Zuid-Amerika vond ik een prachtig avontuur. Er was veel tijd en aandacht voor mezelf, los van alle geconditioneerde patronen en structuren. Tijdens mijn reis was ik op een bepaald moment ontzettend ziek. Het heeft mij tot diep in mijn ziel geraakt dat een oude wijze indianenvrouw mijn doodzieke lichaam met het sap van een boom kon genezen.

Het vrijwilligerswerk met lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen en weeskinderen in het kindertehuis in de sloppenwijken van het Pakistaanse Karachi was voor mij een zeer rijke ervaring. Overleven, armoede, slechte voeding, de sterke contrasten tussen arm en rijk. Intense emoties rondom ziekte en dood en de totaal andere manier van rouwverwerking. Ik heb daar ontdekt hoe gemakkelijk het is om te oordelen vanuit onze Westerse visie en ook andersom.

Ik zal nooit vergeten hoe "arm" ik Nederland vond in de eerste maanden na mijn terugkeer. Ik heb er zeker een jaar over gedaan voordat ik me weer "thuis" voelde in mijn eigen land. Toen in de 90er jaren een dronken man achter op mijn auto reed, kreeg mijn leven een totaal andere wending. Ik werd letterlijk en figuurlijk stil gezet. Mijn plan terug te gaan naar Pakistan kon geen doorgang vinden. Ik raakte in de WAO. Mijn lang gekoesterde kinderwens werd niet beantwoord. Doordat reguliere artsen niet voor al mijn klachten een oplossing hadden ben ik breder gaan kijken. Bij de indianen had ik tenslotte ook ervaren dat ze veel met kruiden konden genezen. Ik kwam hierdoor bij een nieuwe passie en scholingspad terecht.

In 1995 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: bezinningscentrum, groepsaccommodatie en conferentiecentrum. Vanaf die tijd volgde ik intuïtieve, spirituele trainingen en ondernemingscursussen naast elkaar. Voor mij een uitdaging om hier mijn eigen vorm aan te geven en mijn kwaliteiten hierin een plek te kunnen geven. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om verbinding te houden met de verschillende facetten van mijn bedrijf. Van schoonmaak tot gastvrouw, administratie, marketing en wet- en regelgeving. En het steeds opnieuw zoeken naar de juiste koers voor dat moment voor mijn bedrijf.

Na één keer in Egypte te zijn geweest, wist ik dat ook hier een stukje van mijn levenspad lag. De mystiek en de voelbare spiritualiteit zorgden ervoor dat ik vaker in dit land wilde zijn en ook andere mensen de mogelijkheid wil geven hier 'geheeld' te worden. Toen ik Mahmoud ontmoette kreeg deze wens handen en voeten en hebben wij hier een tweede (t)huis gerealiseerd in Hurghada. Door de reizen en consulten die wij verzorgen kunnen wij anderen begeleiden bij hun zoektocht naar HEELHEID, wat wij met veel liefde en aandacht doen.


Rezonans

Ans de Graaf

Oude Borculoseweg 12
7231PR Warnsveld

Eén tot 5  daags Retraite arrangement op maat - Ans de Graaf, Coach in Bewust-Zijn